Salonboot Style

Open als het kan

Overdekt indien gewenst

Stijlvol dineren


Salonboot Style

De Style heeft in de wintermaanden als enige salonboot in Amsterdam een volledig transparant dak waardoor u de sfeervolle binnenstad met zijn mooie verlichte bruggen en grachtenpanden in zijn geheel kan bewonderen. Van buiten is het dak ondoorzichtig, zodat u intiem en prive kan genieten. Mahoniehouten ramen met dubbel glas, sfeerverlichting en een goede verwarming zorgen voor een altijd comfortabele setting, zelfs bij extreem slecht weer. Dit maakt de boot ideaal voor uw geplande vaartacht ongeacht of het nu een rondvaart, borrelvaart of een à la carte diner is.

U zit op de Style voorin de boot en u heeft daardoor het beste uitzicht.

Sfeer

Strak gelakt mahonie, teakhouten dekken, veel messing accenten en zwart/wit gestreepte kussens. De mahoniehouten bar is een echte blikvanger en biedt een grote verscheidenheid aan champagnes, wijnen en andere gekoelde dranken. Geniet u liever van een kopje koffie of thee? Dit zetten we vers voor u aan boord. Wij hebben zelfs een verborgen toilet aan boord. Aan boord van de prachtig gerestaureerde en 100% elektrische klassieke salonboot Style, ervaart u Amsterdam in stijl. Zittend op de zachte kussens, omringd door elke vorm van 21e-eeuws comfort en luxe, waant u zich ‘s zomers in Mediterraanse sferen. In de winter maken we er met een vast transparant dak, mahonie ramen met dubbel glas en een goede verwarming er de perfecte salonboot van.

Aan boord

 • Ervaren kapiteins
 • Authentieke details
 • Transparant dak 
 • Ramen van dubbel glas
 • Zonnetent bij zomerse temperaturen
 • Verwarming
 • Elektrisch toilet
 • Espresso apparaat
 • Twee koelkasten
 • 220 volt en USB
 • Wifi en Spotify
 • Maximaal 12 personen

Historie

De Style is in 1914 gebouwd door de werf Helder in Paterswolde onder de naam “Iris”. Het was een hardhouten salonboot met teakdekken waarvan door de jaren heen de opbouw was verdwenen. Wij hebben zelf de boot in 3 jaar tijd gerestaureerd naar de vrijwel oorspronkelijke staat. De opbouw is zo ontworpen dat deze is af te bouwen en er volledig open als sloep gevaren kan worden. Door jaarlijks de boot compleet te lakken en te schilderen, zorgen we ervoor dat ze er altijd perfect uitziet.
Wij zijn er dan ook trots op dat ze waarschijnlijk op korte termijn door de Federatie Varend Erfgoed Nederland zal worden uitgeroepen tot Varend Monument.

Oog voor detail

Aan boord van onze schepen kunt u het gevoel van “die goede oude tijd” ervaren zonder hedendaags comfort in te hoeven leveren.
De grootste uitdaging was om alle moderne techniek aan boord te verstoppen op een manier dat deze niet zichtbaar is. Zo varen we 100% elektrisch, laden we de accu’s op groene stroom, selecteren we onze cateraars op het werken met streekproducten, steunen we lokale ondernemers en recyclen we ons afval.
Onze boten zijn zo authentiek mogelijk gerestaureerd op zo een manier dat ze aangepast kunnen worden aan de weersomstandigheden.
Zo kunnen wij u altijd de ideale boot bieden.

Onze ervaren en professionele kapiteins kunnen u alles vertellen over de bezienswaardigheden en geschiedenis van de stad