Klassieke sloep Style

 

 

 

Open als het kan

 

 

 

Overdekt indien gewenst

 

 

Stijlvol dineren


Salonboot Style

De Style is een echte kameleon; middels een aantal handelingen zo aan te passen dat we u altijd de ideale boot kunnen bieden voor uw privé vaartocht.
Als het weer het toelaat varen wij het liefst volledig open, maar we kunnen ook twee grote zonnetenten plaatsen als u liever in de schaduw wilt zitten.
Mochten de weersvoorspellingen niet zo gunstig zijn, dan zetten we de mahoniehouten ramen erin en maken we er een salonboot van.
Onze Style is de enige volledig open boot in Amsterdam waarop u à la carte kunt dineren; zelfs lastminute!
U wilt toch ook met de mooiste sloep van Amsterdam varen?

Sfeer

Strak gelakt mahonie, teakhouten dekken, veel messing accenten en zwart/wit gestreepte kussens. De mahoniehouten bar is een echte blikvanger en biedt een grote verscheidenheid aan champagnes, wijnen en andere gekoelde dranken. Geniet u liever van een kopje koffie of thee? Dit zetten we vers voor u aan boord. Wij hebben zelfs een verborgen toilet aan boord. Aan boord van de prachtig gerestaureerde en 100% elektrische klassieke salonboot Style, ervaart u Amsterdam in stijl. Zittend op de zachte kussens, omringd door elke vorm van 21e-eeuws comfort en luxe, waant u zich ‘s zomers in Mediterraanse sferen.

Aan boord

 • Authentieke details
 • Elektrisch toilet
 • Espresso apparaat
 • Twee koelkasten
 • Overkapping in geval van slecht weer
 • Zonnetent bij zomerse temperaturen
 • Ervaren kapiteins
 • Verwarming
 • 220 volt en USB
 • Wifi en Spotify
 • Maximaal 12 personen

Historie

De Style is in 1914 gebouwd door de werf Helder in Paterswolde onder de naam “Iris”. Het was een hardhouten salonboot met teakdekken waarvan door de jaren heen de opbouw was verdwenen. Wij hebben zelf de boot in 3 jaar tijd gerestaureerd naar de vrijwel oorspronkelijke staat. De opbouw is zo ontworpen dat deze is af te bouwen en er volledig open als sloep gevaren kan worden. Door jaarlijks de boot compleet te lakken en te schilderen, zorgen we ervoor dat ze er altijd perfect uitziet.
Wij zijn er dan ook trots op dat ze waarschijnlijk op korte termijn door de Federatie Varend Erfgoed Nederland zal worden uitgeroepen tot Varend Monument.

Oog voor detail

Aan boord van onze schepen kunt u het gevoel van “die goede oude tijd” ervaren zonder hedendaags comfort in te hoeven leveren.
De grootste uitdaging was om alle moderne techniek aan boord te verstoppen op een manier dat deze niet zichtbaar is. Zo varen we 100% elektrisch, laden we de accu’s op groene stroom, selecteren we onze cateraars op het werken met streekproducten, steunen we lokale ondernemers en recyclen we ons afval.
Onze boten zijn zo authentiek mogelijk gerestaureerd op zo een manier dat ze aangepast kunnen worden aan de weersomstandigheden.
Zo kunnen wij u altijd de ideale boot bieden.

Onze ervaren en professionele kapiteins kunnen u alles vertellen over de bezienswaardigheden en geschiedenis van de stad.

“We waren onder de indruk van de prachtige gerestaureerde salonboot en de kundige begeleiding van de schipper”