Salonboot Sparkle

Intieme setting

Uitgebreide bar

Genieten in de zon


Salonboot Sparkle

In de prachtig gerestaureerde en 100% elektrische salonboot Sparkle, gebouwd in 1905, ervaart u Amsterdam in stijl.

In de sfeervolle salon van gelakt mahoniehout zijn vele authentieke details te vinden zoals koperen verlichting, glas-in-lood, bar met hardstenen blad, vele messing details, facet geslepen ramen die allemaal open kunnen en een ruime kuip waar u van de zon kunt genieten. 

De Sparkle is bovendien van alle luxe voorzien zoals: goede verwarming, een ruim toilet, een wijnklimaatkast met de mooiste wijnen, een bar met uitgebreid assortiment en een koffiebar.  

Exclusief dineren in een intieme setting op het water is onze specialiteit. Aan boord van de Sparkle geniet u in stijl van een romantisch à la carte diner of lunch voor 2 tot maximaal 12 personen, of juist van een bijzondere avond met uw familie, vrienden, collega’s of zakenrelaties. De Sparkle beschikt over een Smart TV en leent zich ook uit uitstekend voor (produkt) presentaties, teambuilding en bedrijfsuitjes.

Sfeer

Strak gelakt mahonie panelen met houtsnijwerk, messing verlichting met melkglas, facet geslepen glas, leren details, marmeren bar met een ruime keuze, marmeren cabinetten met ladenblok en wijnklimaatkast, een marmeren koffiebar met heetwaterdespenser voor een kopje thee op de juiste temperatuur, mahoniehouten ramen met facetgeslepen dubbel glas die stapsgewijs in de romp kunnen zakken. Het zonlicht schijnt door het originele glas-in-lood en geeft het luxe interieur nog meer kleur. Zak weg op de kruisgestikte blauwe pluche kussens en laat u door ons verwennen. U bent omringd door elke vorm van 21e-eeuws comfort en luxe, maar we hebben dit zorgvuldig weggewerkt, zodat u geen kabeltje ziet lopen. Zelfs het toilet is de mooiste van alle salonboten met indirecte verlichting, marmer, warm water en gouden details. Salonboot Sparkle heeft zowel de intieme ambiance voor 2, als de ruimte voor een diner voor 12 personen.

Aan boord

 • Authentieke details
 • Elektrisch toilet
 • Espresso apparaat
 • Wijnklimaatkast
 • Verwarming
 • Open dak en open ramen
 • Ervaren kapiteins, tevens host
 • 220 Volt en USB
 • WIFI en Spotify
 • Maximaal 12 personen
 • Ook voor diner

Historie

Sinds mei 2024 presenteren wij met trots de meest luxe salonboot van Amsterdam.

Salonboot Sparkle is in 1905 gebouwd bij de werf N.V. Werf “De Amstel” van J.P.G. Thiebout te Amsterdam. Salonboten werden in de eerste helft van de 20e eeuw gebouwd en doorgaans luxueus ingericht naar de wens van de opdrachtgever, vaak een notabele, zoals een dokter of notaris. Zij gingen hiermee naar hun patiënten of cliënten, maar gebruikten hun salonboot ook om met relaties, familie en vrienden gerieflijk te verpozen op het water. De ranke romp van de salonboot Sparkle en de chique smalle houten houten opbouw met getoogde ramen en panelen delen zijn een lust voor het oog. Het zonlicht werpt prachtige kleuren in de salon door het originele glas-in-lood in het dak.

Wij gaan er dan ook vanuit dat salonboot Sparkle binnenkort door de Federatie Varend Erfgoed Nederland uitgeroepen wordt tot Varend Monument.

Oog voor detail

Aan boord van onze schepen kunt u het gevoel van “die goede oude tijd” ervaren zonder hedendaags comfort in te hoeven leveren.
De grootste uitdaging was om alle moderne techniek aan boord te verstoppen op een manier dat deze niet zichtbaar is. Zo varen we 100% elektrisch, laden we de accu’s op groene stroom, selecteren we onze cateraars op het werken met streekproducten, steunen we lokale ondernemers en recyclen we ons afval.
Onze boten zijn zo authentiek mogelijk gerestaureerd op zo een manier dat ze aangepast kunnen worden aan de weersomstandigheden.
Zo kunnen wij u altijd de ideale boot bieden.

Onze ervaren en professionele kapiteins kunnen u alles vertellen over de bezienswaardigheden en geschiedenis van de stad