Salonboot Salute

Intieme setting

Privé dineren

In de zon

Salonboot Salute

In de prachtig gerestaureerde salonboot Salute uit 1922 beleeft u Amsterdam in stijl. In de  sfeervolle salon van gelakt mahoniehout zijn vele authentieke details te vinden zoals koperen verlichting, glas-in-lood glazen cabinets, bar met hardstenen blad, facet geslepen ramen en vele messing details. Toch is de Salute van alle luxe voorzien zoals goede verwarming zowel binnen als in de kuip, er is een toilet, een wijnklimaatkast met de mooiste wijnen, een bar met uitgebreid assortiment en een koffiebar. Tot 12 personen kunt u van deze unieke en exclusieve salonboot genieten.

Sfeer

De sfeer van weleer… Het mahoniehout, de klassieke uitstraling en de gezellige kuip maken salonboot Salute uniek. Het dak in de kuip en ramen kunnen volledig geopend worden waardoor u in de zomermaanden maximaal kunt genieten van het zonnetje en het uitzicht op alle terrassen, musea en historische panden in Amsterdam. In de winter zorgen dubbel glas in de salon en een hetelucht verwarming zorgen ervoor dat u altijd een perfect panoramisch uitzicht heeft. Bovendien is salonboot Salute volledig elektrisch, waardoor u geen last heeft van het geluid en de geuren van een motor.

Aan boord

  • Authentieke details
  • Elektrisch toilet
  • Espresso apparaat
  • Wijnklimaat kast
  • Verwarming
  • Open dak en open ramen
  • Ervaren kapiteins, tevens host
  • 220 Volt enUSB
  • WIFI en Spotify
  • Maximaal 12 personen

Historie

De Salonboot Salute is in 1922 gebouwd bij de Gebroeders Drijver in Leeuwarden. Hij werd door notaris De Boer gebruikt om in privacy zaken op te doen en op zondag om met de familie een stukje te gaan varen. Wij hebben zelf de boot in 3 jaar tijd terug gerestaureerd in vrijwel de oorspronkelijke staat. Door jaarlijks de boot compleet te lakken en te schilderen, zorgen we ervoor dat ze er altijd perfect uitziet. Wij zijn er dan ook trots op dat we door de Federatie Varend Erfgoed Nederland uitgeroepen zijn tot Varend Monument.

Oog voor detail

Aan boord van de salonboot Salute kunt u het gevoel van “die goede oude tijd” ervaren zonder hedendaags comfort in te hoeven leveren. De grootste uitdaging was om alle moderne techniek zo aan boord te verstoppen dat deze niet zichtbaar is. Zo varen we 100% elektrisch op lithium ion accu’s, laden we deze op groene stroom, selecteren we onze cateraars op het werken met streekproducten, steunen we lokale ondernemers en recyclen we ons afval. Onze salonboten zijn zo authentiek mogelijk gerestaureerd, maar wel zo dat ze aangepast kunnen worden aan de weersomstandigheden, zodat we u altijd de ideale boot kunnen bieden.

Onze ervaren en professionele kapiteins kunnen u alles vertellen over de bezienswaardigheden en geschiedenis van de stad

“We had a fantastic tour. Excellent boat and an excellent captain”